Tørrmodnet biff med grønnsaker og ostesaus
- 90 min
- 4 porsjoner
Ingredienser
- 1200 g Biffkam på bein
- 3 dl Fløte
- 200 g Ost
- 0.2 dl Eplesider eddik
- 2 stk Sjalottløk
- 1 stk Nykål
- 2 bunt Vårløk
- 2 bunt Asparges
- 1 liten bunt Bladpersille
- 2 ss Kapers
- 1 stk Sitron
- Olivenolje
Slik gjør du:
- La biffen ligge i romtemperatur minimum 2 timer før grilling, du får jevnere steking og bedre resultat.
- Krydre godt med salt, vent med pepper til etter den er ferdig grillet (høy varme kan brenne pepper).
- Grill godt på begge sider og etterstek på lav varme enten på grill eller i stekeovn (75-120 grader) til kjernetemperatur er 54-56 grader (medium).
- La den hvile omtrent like lenge som steketiden.
- Finhakk løken og fres den blank.
- Ha på fløte og kok ned til ca 2 dl.
- Kutt opp ost i biter og la den smelte inn i den varme fløten.
- Smak til med eplesider eddik og salt/pepper.
- Bruk en stavmikser i gryten og miks alt helt glatt.
- Sil sausen gjennom en finmasket sil.
- Juster med eddik salt/pepper etter eget ønske.
- Kutt nykål i store båter, rens vårløk og skrell asparges.
- Ha litt olivenolje og salt/pepper over grønnsakene og grill på medium varme.
- Kutt deretter grønnsakene opp i grove biter og ha friskpresset sitronsaft og finhakket persille/kapers over blandingen sammen med god olivenolje.
Godt tips som gjelder til alt av biff: tempérer kjøttet i god tid før steking og bruk et steketermometer. Da sikrer du et perfekt resultat hver gang.