Pasta Carbonara
- 60 min
- 4 porsjoner
Ingredienser:
- 170 g Fast ost (revet)
- 5 fedd Hvitløk
- 220 g Speket svinekjake
- 250 g Hvetemel
- 8 stk Egg
- Salt
- Pepper (nykvernet)
Slik gjør du:
- Bland melet sammen med 2 hele egg og 2 eggeplommer. Tilsett ½ ts salt.
- Pakk deigen inn i plast og fjern så mye luft som mulig. La deigen hvile minst 30 min i kjøleskap.
- Skjær tynne skiver speket svinekjake og stek i en stekepanne. Du trenger ikke steke med smør eller olje da fettet i kjøttet tar seg av den jobben.
- Knus 5 fedd hvitløk og tilsett i stekepannen mot slutten av steketiden. Disse er kun for å gi god aroma. Når kjøttet har blitt gylden brun er de ferdig. Da legger du de over i en sil slik at overflødig fett renner vekk.
- Bland 4 egg og osten med en stavmikser. La ca 30g ost være igjen til topping.
- Kna og strekk på pastadeigen til du får en avlang deig. Dra den gjennom en pastamaskin noen ganger og følg trinnene på maskinen til du er gjennom det tynneste.
- Sett på kuttefunksjon på pastamaskinen. Del den lange pasta-deigen i håndterlige lengder og kjør alle gjennom pastamaskinen slik at du lager pastaremser.
- Kok opp rikelig med vann. Tilsett 10g salt per liter vann.
- Kok pastaen i ca 2 min.
- Legg pastaen over i en vid kasserolle og rør inn egge-miksen. Varmen fra pastaen vil gjøre at blandingen tykner. Tillsett deretter et par ss pastavann i eggeblanding for å få en kremet saus. Smak til med kvernet pepper. Tilsett svinekjake til slutt.
- Ta ønsket mengde av pasta-blandingen over på en tallerken og dryss over med resten av osten. Kvern eventuelt litt ekstra pepper på toppen.