
TAGLIATELLE EGG PASTA TØRR, 0,5KG PAKKE DE CECCO
Tagliatelle er kjennetegnet av sin lange, flate form. Den er bredere enn spaghetti, men smalere enn fettuccine. Tradisjonelt er tagliatelle laget med durumhvete og vann, men noen oppskrifter kan også inkludere egg for en ekstra rik smak og gulaktig farge. Tagliatelle har en fast tekstur og koker til en al dente konsistens, noe som betyr at den har en litt fast tyggemotstand. Tagliatelle har sin opprinnelse i Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia, spesielt i byen Bologna. Ifølge legenden ble tagliatelle oppfunnet på 1500-tallet av kokken Zafirano fra Bologna i anledning av bryllupet til en av byens adelsmenn, Antonio Lancellotti, og Ludovico Sforza, hertugen av Milano. Formen på tagliatelle ble inspirert av brudens lange blonde hår, og den ble presentert som en gest av kjærlighet og hyllest.
Energi kj pr 100g | 0.00 |
---|---|
Energi kcal pr 100g | 0.00 |
Fett (totalt) pr 100g | 4.20 |
- Mettede fettsyrer pr 100g | 1.30 |
- Enumettede fettsyrer pr 100g | 0.00 |
- Flerumettede fettsyrer pr 100g | 0.00 |
Karbohydrater pr 100g | 0.00 |
- Sukkerarter pr 100g | 0.00 |
Kostfiber pr 100g | 0.00 |
Protein pr 100g | 15.00 |
Salt pr 100g | 0.13 |
Bløtdyr | ||
---|---|---|
Egg | ||
Fisk | ||
Gluten | ||
Bygg gluten | ||
Havre gluten | ||
Hvete gluten | ||
Khorasanhvete gluten | ||
Rug gluten | ||
Spelt gluten | ||
Lupiner | ||
Melk | ||
Nøtter | ||
Hasselnøtter | ||
Kasjunøtter | ||
Macademiannøtter | ||
Mandler | ||
Paranøtter | ||
Peanøtter | ||
Pekannøtter | ||
Pistasienøtter | ||
Valnøtter | ||
Selleri | ||
Sennep | ||
Sesamfrø | ||
Skalldyr | ||
Soya | ||
Svoveldioksid eller sulfitter |